Облік податкової звітності
ТЕКУЩАЯ ВЕРСИЯ Єдине вікно(EDZV) 1.30.3 СКАЧАТЬ.....СОНАТА - современная программа для электронной отчетности, поддерживающая стандарты ГНСУ, ПФУ и Статистики БЕСПЛАТНО месяц!
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2017 » Апрель » 20 » Опубліковано закон про використання печатки - печатка не обов'язково за бажанням
09:53
Опубліковано закон про використання печатки - печатка не обов'язково за бажанням

Закон щодо відміни обов'язковості використання печаток набере чинності 20 липня 2017 року

19 квітня, "Голос України"  №71/2017 видав у друк Закон України від 23.03.2017 р. № 1982-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями". 

По закінченню трьох місяців, асаме 20.07.2017 року цей закон набирає юридичної сили.

Вищезазначеним законом передбачаеться, що юр. особами та ФОП застосовувати печатку стає не обов'зковим, але не віднімає право на її використання.

Також додається, що відбиток печатки не може бути обов’язковим реквізитом будь-якого документа, що подається суб’єктом господарювання до регулятора державної влади або місцевого самоврядування. Копія документа, що подається суб’єктом господарювання до органу державної влади або органу місцевого самоврядування, вважається засвідченою у встановленому порядку, якщо на така копія має підпис уповноваженої особи такого суб’єкта господарювання або особистий підпис фізичної особи - підприємця.

Установи державної влади або місцевого самоврядування не мають повноважень вимагати нотаріального засвідчення документа у разі, коли вимога ця не інакше як затверджена законом. Якщо існують випадки таких вимог чи відмови у прийнятті  паперів (документів) через відсутність на них печатки накладається штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, це приблизно 850–1700 грн.

Присутність або навпаки відсутність на ділових паперах печатки від суб’єкта господарювання не дає будьяких юридичних переваг.
 
Важливо знати! Придбати, виготовити або продати печатку: такі операції більш не потребують оформлення дозвільних документів.

Категория: Новости | Просмотров: 1642 | Добавил: Admin | Теги: використання печатки, печатка необов'язково, відміна печатки | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
opz.at.ua © 2024