Облік податкової звітності
ТЕКУЩАЯ ВЕРСИЯ Єдине вікно(EDZV) 1.30.3 СКАЧАТЬ.....СОНАТА - современная программа для электронной отчетности, поддерживающая стандарты ГНСУ, ПФУ и Статистики БЕСПЛАТНО месяц!
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Главная » 2017 » Февраль » 13 » Проект нової Декларації з ПДВ та нової податкової накладної в 2017 році
13:10
Проект нової Декларації з ПДВ та нової податкової накладної в 2017 році

Нагадаємо, що відповідно до підпункту 4 пункту 2 розділу XIX Податкового кодексу України (далі — ПКУ) з 1 січня 2017 року втратила чинність ст. 209 розділу V ПКУ, що регламентувала спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства.

Водночас, Законом України від 20.12.2016 р. № 1791-VIІI передбачено надання бюджетних дотацій сільськогосподарським товаровиробникам, внесених до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону України від 24.06.2004 р. №1877-IV “Про державну підтримку сільського господарства України”.

З цією метою передбачено затвердження додатку до податкової декларації з податку на додану вартість, у якому сільськогосподарські товаровиробники - платники податку на додану вартість зазначатимуть розрахунок податкових зобов'язань позитивної різниці між сумою податкових зобов’язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду з цього податку за результатами діяльності за операціями, визначеними ст. 161Закону України „Про державну підтримку сільського господарства України”, протягом звітного (податкового) періоду, а також розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів (місяців).

Крім того, Законом від 21.12.2016 р. № 1797-VIІI удосконалено податкове законодавство, зокрема внесено ряд змін щодо порядку складання податкової накладної, а саме:

- надано можливість складання не пізніше останнього дня місяця зведеної податкової накладної на суму перевищення бази оподаткування над фактичною ціною, визначену окремо по кожній операції з постачання товарів/послуг ;

- встановлено код товару згідно з УКТ ЗЕД та код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг обов’язковими реквізитами податкової накладної на всі без виключення операції з постачання товарів/послуг.

У зв’язку з вищезазначеним потребують внесення змін:

— форми податкової звітності з податку на додану вартість та Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджених наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21;

— форма податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної, затверджених наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника:

поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної та нормотворчої роботи;

електронну адресу – m.temruk@sfs.gov.ua

Категория: НДС | Просмотров: 1013 | Добавил: Admin | Теги: налоговая накладная 2017, ПДВ Україна, НДС | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
opz.at.ua © 2024