Облік податкової звітності
ТЕКУЩАЯ ВЕРСИЯ Єдине вікно(EDZV) 1.30.3 СКАЧАТЬ.....СОНАТА - современная программа для электронной отчетности, поддерживающая стандарты ГНСУ, ПФУ и Статистики БЕСПЛАТНО месяц!
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2017 » Август » 8 » Ключі іншого АЦСК та договір про електронну звітність
09:40
Ключі іншого АЦСК та договір про електронну звітність

Отримали нові сертифікати в іншому АЦСК? Як повідомити про це ДФС

Співробітники фіскальної служби опублікували відповідь на поставлене запитання: чи може платник податків надіслати до контролюючого органу Повідомлення з сертифікатами відповідальних осіб, що були отримані в іншому АЦСК, в період, коли ще не закінчився термін дії колишніх сертифікатів, якими був підписаний договір про визнання електронних документів (Договір ). Яка ж електронний цифровий підпис в такому випадку буде вважатися правильною і діючої?

У підсумку, платник податків може надати Повідомлення з кодом J (F) 1391102 "Про надання інформації з електронного цифрового підпису" (Повідомлення) з новими посиленими сертифікатами ЕЦП, які були отримані в іншому АЦСК в тому числі і до закінчення термінів дії сертифікатів ЕЦП, з допомогою яких було підписано Договір. В такому випадку, Договір буде пролонговано до тих пір, поки не закінчиться термін дії нових посилених сертифікатів ключів.

Але, яка використовувалася сертифікати ЕЦП, які були імпортовані в систему контролюючого органу видаляються (навіть, якщо вони ще діють).

Таким чином, платник податків може користуватися тільки одним сертифікатом ЕЦП, отриманим в будь-якому АЦСК.

Якщо Повідомлення не приймається, то ДФС надсилає квитанцію із зазначенням причини.

З таким роз'яснення можна ознайомитися в системі «ЗІР», категорія 135.03


Як повідомити ДФС, якщо змінився головбух, директор?

Для керівників підприємств, організацій і установ, які дають своїм співробітникам право підписувати податкові документи і (або) тимчасово виконувати обов'язки бухгалтера, директора був створений Електронний сервіс «Управління електронних цифрових підписів». Інформацію можна передавати в ДФС шляхом відправки Повідомлення J (F) 1391102 в електронній формі.

В такому Повідомленні можна подати інформацію і про нові сертифікатах директора або бухгалтера, навіть якщо термін дії колишніх сертифікатів ще не закінчився.

Заповнювати в Повідомленні потрібно все поля:

найменування органу ДФС, до якого подається Повідомлення;

код ЄДРПОУ / реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта.

дата і номер;

найменування або прізвище, ім'я, по батькові платника податків;

Дані про відповідальних осіб, які можуть підписувати податкові документи і, якщо потрібно, дані про отриману друку для організації вносяться в табличну частину Повідомлення.

Нові сертифікати відповідальних осіб, які були вказані в Повідомленні, потрібно докласти до повідомлення. Підписати такий документ потрібно ЕЦП відповідальних осіб, перелічених у табличній частині.

Готовий сформованих електронний документ "Повідомлення" потрібно підписати ЕЦП директора, сертифікат якого є в системі подання документів в електронному вигляді.


 

Договір про електронну звітність -  поле "який Діє на підставі"

Заповнюємо поле "який Діє на підставі" в договорі про визнання електронних документів
ДФСУ в підкатегорії 135.03 ресурсу "ЗІР" пояснили, що потрібно писати в рядку "який Діє на підставі" договору про Визнання Електрон документів.Як заповнити рядок «Який Діє на підставі» договору про Визнання Електрон документів

Юридичні особи вспісивают інформацію з установчого документа, дані якого повинні бути включені в ЄДР (Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань). Таким документом може бути, наприклад, статут. Також потрібно вказати дату внесення таких відомостей до ЄДР.

Фізичні особи - підприємці пишуть: "зареєстрований як фізична особа - підприємець, про що містяться відомості в ЄДР, і потрібно вказати дату внесення відомостей)

Фізичні особи, які займаються незалежною професійною діяльністю пишуть: Закон України, на підставі якого ця діяльність здійснюється, про що внесено запис до відповідного реєстру та вказати дату, коли цей запис було внесено до реєстру.

Категория: АЦСК | Просмотров: 1122 | Добавил: Admin | Теги: ДФС, ключі, АЦСК, ЕЦП, договір, електронний підпис | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
opz.at.ua © 2024